keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Aikamoinen mesta

Nyt on aika esitellä vähän kaupunkia ja kylää, minne olen menossa. Ja mistäs muualta kuin Wikipeediasta saan tiedon. Näillä faktoilla se minua Newcastlesta valisti:


-tunnetaan ennen kaikkea jalkapallojoukkueesta, panimosta ja geordieiksi kutsuttujen asukkaidensa murteesta (jee en seuraa jalkapalloa, olutta en juo ja tuo murre on taatusti yhtä siansaksaista mongerrusta)


-asukasluku on noin 260 000 (2004)


-Jakobiittikapinoissa vuosina 1715 ja 1745 Newcastle pysyi uskollisena kuningas Yrjö I:lle, toisin kuin useimmat alueen asukkaat. Tältä ajalta juontaa juurensa newcastlelaisista käytetty lempinimi geordie, 'yrjöläinen' (hohoo, yrjöjen pariin!)


-Nähtävyyksistä: Alnwickin linna noin 50 km kaupungista pohjoiseen on saanut lisää kävijöitä siellä osittain kuvattujen Harry Potter -elokuvien ansiosta. (lisäselvitysElokuvassa Harry Potter ja viisasten kivi linnan sisäpihalla opetellaan luudilla lentelyä ja huispausta. Hagridin mökki on sijoitettu linnan ulkopuolella olevaan "piknik-paikkaan", ja sen takana oleva metsä tunnetaan elokuvassa Kiellettynä metsänä. Ou jea! Harri Potterin huudeille.)Mitäs Wikipeedia osaa Chopwellista kertoa?Suomeksi ei mitään, se on kuitenkin vaatimaton 3000 asukkaan kyläpahanen, jonka lempinimi on "Little Moscow", joka on tullut kylän kommunistisen puolueen vahvasta kannatuksesta. Hmm... Politiikkaan en puutu, puhu enkä pukahda. Kiitos Wikipeedia nyt tästäkin tiedosta. Ja hienoista kuvista! Lisätietoa mm. Potterista allaolevien linkkien kautta, tai suoraan kirjoittajalta eli minulta."Se on varmasti Hedwig!"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Newcastle_upon_Tyne
http://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_ja_viisasten_kivi_(elokuva)

2 kommenttia:

  1. uuuuujea!!!! Hagridin mannuille haukkaamaan raitista ilmaa!

    (mun PosityyhtysHedvig on tällä hetkellä viinakaapissa. se piti sulkee sinne, ku se alko huhuilla itekseen.)

    VastaaPoista
  2. ?!?! (O,O) hoot hoot! (@,@) Lähen tästä morjestaan Hagridia.

    VastaaPoista